Leen

Back

KOMEN EN BLIJVEN

Als ik zo onder het kopje VERHALEN op deze website de verschillende verhalen en belevenissen van de diverse vliegvissers is door lees, vond ik het tijd om te proberen er ook een bijdrage aan toe te voegen omdat ook ik er heel , ja heel erg veel geweldige visdagen, vismomenten en afterfish-avonden heb mogen meemaken bij de BBQ of aan de bindtafel waar natuurlijk de visdag vaak weer uitgebreid aan de orde kwam of waar sommige wereldproblemen onder het genot van een biertje of wijntje gewoon even werden opgelost en waar ook vooral heel,echt heel veel gelachen werd.

Ik wilde op een zeker moment meer te weten komen over het z.g. Czechnymphing of Euro nymphing omdat ik dat toch wel heel graag is wilde proberen want ik vis eigenlijk meestal  met een droog vliegje op de kleinere riviertjes.

Tijdens mijn digitale zoektocht kwam ik terecht op de site van Erik en Sandra ,de Fly-Fish-Farm,diezag er aanlokkelijk uit met ook veel nuttige info.

Het was in eerste instantie niet zo gemakkelijk om het voor elkaar te krijgen om een tripje bij Erik en Sandra te boeken want het bleek dat ze eigenlijk altijd wel volgeboekt waren ,de vissers  boekten meestal weer direct voor het jaar daarop begreep ik later.

Na een paar keer volhouden kon ik gebruik maken van een vrijgekomen plek dus ik naar  Lampertice in Tsjechië om te leren Czechnymphen.

Ik moet zeggen het was achteraf een goede keuze ,ik had natuurlijk wel wat voorbereidingen getroffen op mijn manier maar het bleek toch allemaal heel anders in elkaar te zitten dan ik had gedacht.

Erik is een heel kundige en gedreven vliegvisser en vliegbinder die tevens bereid is al zijn kennis met zijn gasten te delen en dat ook met het grootste geduld steeds weer laat zien aan mensen zoals ik bijvoorbeeld. Ik heb veel van hem kunnen leren over zowel nymphen als droog vissen en ook binden niet te vergeten.

Ik heb het niet bijgehouden maar ben toch wel behoorlijk wat keren hier naar toe kunnen gaan  en dan vis ik zowel droog als met de nymph en als het een beetje wil lopen kun je tot mooie resultaten komen.

Het is eigenlijk traditie geworden om bij Erik en Sandra te gaan vissen en ik hoop dat ik dat nog lang mag doen hoewel het Corona verhaal hier  jammer genoeg wel een spaak in het wiel heeft gestoken. Laten we maar hopen op betere tijden.

Als laatste wil ik Erik en Sandra een compliment maken voor de manier waarop zij hun gasten ontvangen en echt alles in het werk stellen om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en vooral ook de afterfish avonden bij de BBQ waar ik heel goede herinneringen aan heb en er ook weer naar uit zie om daar weer bij te kunnen zijn.

Ik ben gekomen en wil graag zolang mogelijk blijven.

Bedankt Erik en Sandra.

Leen Willemsteijn.